De loper

De (hard)lopers staan bij runpoint centraal. De afgelopen jaren zijn er ontzettend veel hardlopers bij ons gekomen met uiteenlopende verhalen. Een aantal van hen hebben wij benaderd voor onze rubriek “de loper”. Hieronder vind je een aantal van deze inspirerende verhalen.

Erik Negerman

“Hij heeft niet veel op met woorden als talent en wedstrijdatleet. Erik Negerman is een nuchtere bijna twee meter lange sportman met een lijf dat volgens hem het meest geschikt is voor korte afstanden. “Maar toch wil ik graag de komende editie deelnemen aan de Frysman triathlon.”

John Sloot

“Op het moment dat ik als hardloper kon doorbreken en misschien wel naar de Olympische Spelen zou, gooide een blessure roet in het eten. Vanaf dat moment moest ik andere keuzes maken en een nieuw doel stellen. Ik startte op 24-jarige leeftijd met een hardloopspeciaalzaak. Net zoals in die begintijd wil ik nu terug naar die ene vraag aan klanten: ‘Waar ga jij voor?’. Dat vind ik belangrijker dan voor welke schoenen je kiest.”

Miny Verheij

“Hardlopen is ‘mijn tijd’. Met een druk gezin en een baan is lopen voor mij als opladen en ontladen tegelijk. Ik hoef niet altijd speciaal een doel te hebben. Ik loop om het lopen en geniet van het buiten zijn.”

Nanne Nicolai

“Ik houd van wandelen. Van lange tochten in de natuur. De verbindingen die ontstaan met medewandelaars zijn voor mij het meest belangrijk. Soms verloopt een contact vluchtig, soms is het heel intens. Ik heb er vrienden en vriendinnen aan overgehouden.”

Willem Wijma

“Ik had vier maanden om voor de Frysman te trainen. Dacht nooit dat dat zou lukken, maar ben er toch voor gegaan. Het is nu vier jaar later en ik ben volop in training voor de UTMB. Daartussen zaten verschillende trails. Zo’n trail, dat doet iets met je. Het is één groot avontuur.”

Inge van der Kooij

“Ik breng mijn enthousiasme voor sport graag over op anderen. Ik sport zelf zo’n vier keer per week en het geeft me een gevoel van vrijheid. Wedstrijden zie je me niet doen, ik wil niet moéten. Geen druk. Ik ga rennen wanneer ik daar zin in heb. Soms heb ik geen zin. Ga ik toch, en voel ik me nadien geweldig. Zo werkt het dan ook weer.”

Julia van Bohemen

“Ik sportte in mijn jeugd behoorlijk fanatiek, maar daarna werd het sportief gezien stil. Pas na mijn vijftigste pakte ik het weer op en binnen twee jaar liep ik een marathon. Het gaf me zoveel voldoening. Het gaat voor mij ook over mezelf leren kennen en vooral over voelen. Dat laatste is voor mij een uitdaging en maakt me ook kwetsbaar. Als het lukt is er dat gevoel van vrijheid en voel ik me sterk.”

Arjen Visserman

“Ik was een trainingsbeest en ging voor een topsportcarrière, totdat er blessures kwamen. Tegenwoordig probeer ik vooral mijn passie voor het hardlopen over te brengen op recreatieve lopers, en train meerdere loopgroepen. Ik blijf fanatiek, maar het gaat me nu vooral om zo lang mogelijk die vrijheid te kunnen ervaren van lopen waar en wanneer ik wil.”

Laat nu een loopanalyse doen in ons looplab!